Interiörer

Jim Joseph och Scott Frankels historiska Livingston, New York, House

Interiörer Jim Joseph och Scott Frankels historiska Livingston, New York, House

You Are The Reason - Calum Scott (Lyrics) (April 2019).

Anonim

Visa bildspel

Gör inget misstag: Arkitekt Jim Joseph vet hur man bor med det förflutna. I flera år har New Yorker, vars firma Hottenroth + Joseph Architects, känt för känsliga uppdateringar av historiska bostäder och för överlägset bekväma moderna utrymmen, tillbringade helger på ett välbevarat holländskt stenhus i Catskills i 1700-talet. "Golvbrädorna har aldrig slipats, och original delta plattor var runt varje eldstad", minns han beundransvärt. "Men det var som att bo i ett museum."

Så ungefär tio år sedan började Joseph och hans partner, Broadway-kompositören Scott Frankel, känna att historiavisen, tiden h kommer att gå framåt, till något av en lite senare årgång. "När du går från ett 1700-talshus till en 1800-tal förstår du tanken på framsteg", säger Joseph. "Taket är högre, det finns mer ljus, och det är mer commodious."

Trots att det ännu inte var aktivt såg arkitekten på fotografier av en stor, elegant proportionerad grekisk revivalskvartering, känd som Forth House, precis över Hudson River i Livingston, New York. Innan han någonsin såg den personligen visste han att den var den. Byggd på 1830-talet av Livingston-familjen (tidiga bosättare som gav staden sitt namn), var fyra sovrumsstrukturen utrustade med höga fönster och en generös 5000 kvadratmeter boyta. Joseph och Frankel hamnade i slutet av 2004 och flyttade samma dag som de stängde. "Det här huset är en mycket lugnande plats", säger Joseph, "delvis för att den är så symmetrisk och så vackert utformad."

Inuti Tommy Hilfigers $ 50 miljoner Penthouse i Plaza Hotel | Öppen dörr

Att flytta in var bara det första steget i det som har varit en lång och omtänksam renovering. En process som Frankel lekfullt medger har endast involverat blygsam inmatning från honom. "Jim har ett så briljant ögat, jag är glad att skjuta upp för honom", säger kompositören, som fick en Tony Award-nominering för sitt arbete på Gray Gardens och senast skrev poängen för den musikaliska anpassningen av Far from Heaven. "Allt jag sa var att jag inte ville att det skulle känna sig som en slags museumstycke. Jag ville att det verkligen skulle vara ett arbetshem såväl som en vacker."

En del av Forth Houses överklagande var att platsen h led lite i vägen för tidigare renoveringar. Ett undantag var köket, som ursprungligen var i källaren, vilket var vanligt i mitten av 1800-talet, men h har flyttats till bottenvåningen på ett ganska Jerry-rigged sätt, förmodligen på 1960-talet eller 70-talet. Aldrig helt färdigt, med billiga plywoodskåp och föråldrade apparater, var utrymmet, som Frankel helt enkelt säger "deprimerande".

En annan fråga var konservatoriet, en stor postmodern-cum-regeringsstruktur med rosa och kricka accenter som har lagts till ena sidan av bostaden 1982 och h fallit i förfall. Det kastade bort husets annars perfekta symmetri, och paret behövde inte ett vinterträdgård. De ansåg att de bara raste det, men Joseph bestämde sig smart för att hålla tillägget och omvandla det till ett kök istället. (Det tidigare köket är nu ett palatsalt pulverrum.) Frankel svor att han skulle göra allt matlagning om Joseph kokade upp ett kök som var värt att laga mat och Joseph svarade genom att utrusta skyltutrymmet med en antikvitet huva och hängande ljus, en massiv svart täljstensten och diskar, en belgisk-petit-granitgolv, och en utbredd ö fylld med antikt trä.

Josefs inredning i hela resten av hemmet beror lika mycket på Dorothy Draper som det gör för Dolley Madison. Stänk av vibrerande rött, gult och grönt lägger uppfriskande jolter till de klassiskt böjda utrymmena, spelar av mönsterskikten i de djärva ingressmattan Joseph samlar och den glänsande chinoiserie tapeten som redan var installerad längs trappan och behövde bara lite reparation .

När det gäller möblerna köpte Joseph det mesta av det i närheten Hudson berömda antikaffärer (särskilt Vincent Mulford). "Ett hus som detta kräver några stora bitar för att förankra rummen, men bortom det, " konstaterar han, "det behöver bara mycket små saker." Medan han fokuserade på föremål från 1800-talet gjorde han godtagbar användning av några samtidiga konstverk, som hängde en abstraktion av lokalmålare Frank Faulkner, till exempel i den traditionella matsalen.

Det finns fortfarande gott om utrymme för tinkering utomhus såväl som inomhus. Grunderna kom med några fantastiska gamla träd (inklusive en allé med 25 fot långa hemlocks) men h i stor utsträckning ignorerades, så paret genomförde omfattande redigering och omstrukturering, och tillade en rustik promenad riklig med rhododendron, häxhasel och azalea-allt av vilka ser som förtrollande under snö som de gör i full blomning.

Nästan ett årtionde är Joseph inte redo att förklara den färdiga platsen, förnya Forth House och dess egendom som ett pågående, ständigt utvecklande projekt. "Jag älskar rytmen för att åka dit och bli helt besatt av vad vi gör", säger han. "Men jag måste återvända till staden efter två eller tre dagar. Om jag var där hela tiden skulle det sluta bli en flykt."

Tour den föryngrade upstate New York reträtten.

Populära Inlägg